|

Ponuda upućena SDA, "boljitku" i "pravašima"

Ponuda upućena SDA, "boljitku" i "pravašima"
0
F
FENA
15.12.2010. u 15:25
99
komentara
0

dijeljenja
Ponuda upućena SDA, "boljitku" i "pravašima" Jurišić i HSP odgovaraju SDP-u BiH
SDP je spreman za formiranje novih proevropskih vlada na svim nivoima, s namjerom da se značajno ubrza bosanskohercegovački put u EU i NATO. SDP neće dozvoliti da se protekle četiri godine ponove, danas su prezentirani stavovi jučerašnje sjednice Predsjedništva ove stranke.
Predsjedništvo je usvojilo nacrt programske platforme koja nosi naziv "Osnove za formiranje vlasti u Federaciji BiH i platforma zajedničkog nastupa u institucijama BiH u mandatnom periodu 2010.-2014." koja je upućena političkim partijama sa kojima je do sada postignut najveći stepen saglasnosti oko ključnih političkih i ekonomskih pitanja, i to SDA, Narodnoj stranci Radom za boljitak i HSP-u BiH.

SDP očekuje da će se na ovim principima moći okupiti širi front usmjeren ka reformama i ubrzanju evropskih integracija.

"SDP nije zainteresovan za podjelu funkcija sa partnerima u vlasti, nego isključivo za podjelu odgovornosti za budućnost Bosne i Hercegovine koja vrlo brzo može krenuti naprijed ukoliko se postigne saglasnost oko implementacije ključnih politika.
Očekujemo da se ubrza proces izbora delegata za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH što je preduslov za konstituisanje vlasti u Federaciji BiH, ali i na ostalim nivoima", saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću ove stranke.

SDP očekuje da će se na ovim principima moći okupiti širi front usmjeren ka reformama i ubrzanju evropskih integracija.
Prijavi grešku


Komentari (99)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...