Ponovo uspostavljene 22 linije javnog gradskog saobraćaja u KS

Klix.ba
24.1.2019. u 17:56
560
39
Ponovo uspostavljene 22 linije javnog gradskog saobraćaja u KS
560
Ponovo uspostavljene 22 linije javnog gradskog saobraćaja u KS Foto: H. M./Klix.ba
Ministarstvo saobraćaja KS izvijestilo je danas Vladu Kantona Sarajevo da su ponovo uspostavljene 22 linije javnog gradskog saobraćaja koje već duže vrijeme nisu bile u funkciji.
Vlada je Ministarstvu saobraćaja dala saglasnost da u skladu sa Pravilnikom o uslovima, načinu i specifičnosti organizacije obavljanja javnog linijskog prijevoza izvrši registraciju redova vožnje na period do kraja tekuće godine.

Kako je naglasio resorni ministar Adnan Šteta, ovim se građanima Starog Grada ali i ostalih dijelova Kantona vraća ono što su ranije i imali, a to je uredan i blagovremen javni gradski prijevoz, a sve sa ciljem podizanja kvaliteta života građana Sarajeva.

U oktobru mjesecu prošle godine pokrenuta je procedura izbora prijevoznika na linijama za koje je doneseno rješenja o brisanju iz registra redova vožnje. Na raspisani oglas javila se firma Centrotrans za koju je konstatovano da posjeduje sve potrebne dokumente i kapacitete za održavanje ovih linija.

Radi se o minibuskim linijama na dionicama Baščaršija - Vratnik, Sinanovići - Trnovo, Baščaršija - Mihrivode, Garež - Delijaši - Hamzići, Vijećnica - Hladivode, Ekonomska škola - Obad, Ekonomska škola - Bakarevac, Park - Hrastovi 2, Park - Mrkovići, Latinska ćuprija - Hošin Brijeg, Vijećnica - Brusulje, Grbavica - Hrasno, Ilidža - Miševići, Ilidža - Šabići - Sinanovići, Latinska ćuprija - Mahmutovac, Kovači - Sedrenik, Latinska ćuprija - Jarčedoli, Latinska ćuprija - Širokača - Komatin, Ekonomska škola - Hum, Ilidža - Garež, Ilidža - Dejčići te na autobuskoj liniji Otoka - Buća Potok. Napominjemo da veći dio ovih linija nije održavan već godinama.

U skladu sa federalnim propisima iz ove oblasti i inspekcijskih nalaza spomenute linije su već ranije izbrisane iz linijskog saobraćaja GRAS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (39)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: