Interesantan detalj
214

Mikrofon ponovo ostao upaljen, Špirić kaže Izetbegoviću: Allaha mi, bit će sve uredu

D. Be.
Nakon što je upaljen mikrofon otkrio kratki razgovor Nebojše Radmanovića i Denisa Zvizdića po završetku sjednice Predstavničkog doma Parlamenta BiH, danas je isti "problem" zadesio Nikolu Špirića (SNSD), predsjedavajućeg Doma naroda.
Naime, po završetku Doma naroda Parlamenta BiH mikrofon je zabilježio kratki, većinom nerazgovijetan, razgovor dopredsjedavajućeg Bakira Izetbegovića i Nikole Špirića.

Prvo su se Čović, Špirić i Izetbegović pozdravili "nabacivanjem pesnice", poštujući epidemiološke preporuke o izbjegavanju rukovanja, a zatim se čuo djelić razgovora, odnosno kako Špirić govori Izetbegoviću: "Evo ga... Još ono... Allaha mi, bit će sve uredu".

Uprkos međustranačkim tenzijama i čestim blokadama zarad "nacionalnih interesa", po ko zna koji put bh. zvaničnici su pokazali da među njima nema ličnih trzavica i problema. Za nadati se da će dobar lični odnos prenijeti i na političku scenu zarad interesa svih građana Bosne i Hercegovine.

Ovaj detalj "zapao je za oko" poslaniku u Narodnoj skupštini RS-a Nebojši Vukanoviću (SDS) koji je video objavio na društvenim mrežama.