Na preporuku Vlade FBiH
0
Ponedjeljak ipak neradni dan
Komentari (43)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Samo vi koji ste na našem bijednom budžetu produžavate praznike kad vi hoćete i koliko hoćete. Oko 500.000 nezaposlenih u ovoj državi čeka da se vi odmorite od nerada i da otvorite koje radno mjesto tako da bi i oni imali produženi praznik. Odmarajte se slobodno jer vama je plata sigurna radili vi ili ne. A do kad će to biti tako ...........vidjećemo.
Imajući u vidu da je Zakon o proglašenju 1. marta Danom nezavisnosti Bosne i Hercegovine donesen 1995 godine (\"Službeni list RBiH\", broj 9/95) te da u njegovom donošenju nisu učestvovali Srbi sasvim je neljudski i nekorektno slaviti ovaj datum Danom nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Stoga vlasti u Republici Srpskoj kao i građani Republike Srpske s pravom ne smatraju 1. mart Danom nezavisnosti Bosne i Hercegovine i tako će biti i ubuduće sve dok se na nivou države ne dogovori novi datum koji će biti prihvatljiv za sve narode u BiH.
Ma kakva Vlada Federacije BiH,pa to nije drzava.Na temelju cega vi to tako odlucujete.Vi ste konji koji negirate drzavu BiH.Kakva je odluka Vlade BiH odnosno MV BiH.Vi ste ti kojima odgovara podjeljenja BiH i onda se pitate zasto konj Dodik radi to sto radi.Je li to odluka jedne od federalnih ili konfedaralni drzava koje Dodik zeli da proturi a vi objerucke prihvatate.Milim da mi neko pametan kaze kakva je odluka ili stav MV BiH o prazniku i da li se Vlada Federacije poziva na odluku MV BiH sto ne vidimo u ovom tekstu.
Neće raditi oni koji i inače ne rade. MI koji moramo, radi naših \"gazda\", radimo uvijek. Treba donijeti zakon da svaka firma, privatna ili ne, za dan praznika MORA ispred objekta postaviti zastavu ove države i poštovati njene praznike. U protivnom inspektore na teren pa svima odreda koji TO ne poštuju odrezati velike novčane kazne i zabraniti rad. Ipak je to nepoštivanje zakone ove, kakve takve, države. Ili bar u kantonima sa bošnjačkom većinom. Jer ako se kod nas ne poštuje, zašto bi onda kod \"njih\"?
radnik pa ti nemas veze sa mozgom ocam ovdje se prenosi sve sto se moze prenijeti jadan ne bio ne pricaj nebuloze
Hahahahaha, ni oni više ne znaju, jeb\'o lud zbunjenog, LOL :D To samo kod nas ima :)))
Da li to znaci da ce se i 8.mart prenijeti na 9., pa moramo kolegicama na poslu cestitati i izvalit\' se za poklone ili..?
Još kada bi imao šta da radim...pa da znam da mi je praznik....huh
j e bb e m ti ovaj portal,koji ne objavi poruku samo sto ima rije j e bb em napisem 100 recenica, a on sam izbirse bez upozorenja. F UUUUU.
jao gluposti, Bosancu samo da je lezat, gori smo od Crnogoraca zivota mi mog
Jašta napraviše levati i 2. mart praznikom. Mogli smo i Džurđevdan proglasit državnim, možda Brankoviću odgovara. E treba Vam djecu jeb....
Joj sto volim ovu drzavu :) Daj nam jos neradnih dana ionako nista ne radimo pa da se taj nerad barem legalizuje :)
znas koliko ce biti privatnika koji ce natjerati svoje zaposlene da na taj dan rade...to je najzalosnije...treba za te cifutske gazde organizovat inspekciju koja ce kontrolisati da li zaista ne rade...
U ovakvoj krizi i recesiji, kad treba sto vise raditi i pronalaziti nove kupce (koji je sve manje) nasoj lopovskoj vladi je najbitnije da spoji vikend sa ponedjeljkom kako bi mogli otici na skijanje i na odmor od nerada. Dabogda noge svi polomili i primali invalidnine pa da vide kako im je.
HURAAAAAAAAAAAAAAAAAAA