BiH
6

Ponavlja se postupak za projekat izgradnje bolnice u Istočnom Sarajevu

FENA
Vlada Republike Srpske (RS) zadužila je danas Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite da ponovo pokrene tendersku proceduru za projekat izgradnja i rekonstrukcije bolnice u Istočnom Sarajevu, uzimajući u obzir primjedbe i stavove Kancelarije za razmatranje žalbi Bosne i Hercegovine.

Resorno mininistarstvo je zaprimilo rješenje Kancelarije za razmatranje žalbi BiH kojim se prihvata žalba jednog ponuđača na tender raspisan za izgradnju i opremanje nove bolnice u Istočnom Sarajevu. -Nakon konsultacija s pravnom službom, došlo se do zaključka da Kancelarija za razmatranje žalbi BiH nije u potpunosti postupila u skladu sa zakonskom regulativom, posebno u dijelu koji se odnosi na razmatranje tenderske dokumentacije. S tim u vezi, nakon dodatnih analiza i konsultacija, Ministarstvo će razmotriti dalje korake u skladu sa zakonskom regulativom - navdeno je iz Ministarstva zdravlja RS-a.

Ranije je Vlada prihvatila Idejno-arhitektonsko rješenje za izgradnju i opremanje nove bolnice Istočno Sarajevo, nakon čega je raspisan javni poziv za nabavku roba, usluga i radova za realizaciju projekta. Imajući u vidu značaj ovog projekta i svjesni njegove važnosti za pacijente i zdravstvene radnike ove zdravstvene ustanove, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS izražava žaljenje zbog ovakve odluke Kancelarije za razmatranje žalbi BiH, kojom se prolongira rok početka gradnje objekta.