Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦 Svak' za svoju stranku - svi za Hadžikadića! Sada imate za koga da glasate // Hadzikadicev predizborni spot: https://bit.ly/2DvUTEN
Voda jezera nije hemijski zagadjena. Izvrsena su mjerenja i ustanovljeno je da je nivo kisika pao ispod 2mg/l . To je veoma mala koncentracija kisika, do koje je doslo zbog manjka oborina i pojacanog razvoja vegetacije pod vodom, koja trosi kisik. Riba se bukvalno polako gusi u vlastitoj vodi.
@gradimir Narocito kad se u vodu istrese sranje kao sto se desava spreci non stop. Ulovi ti ribu i pojedi ako ti je ovo ok al nemoj je servirati svom djetetu.
@Gorstak, ono sto se istrese u donji tok Sprece (ispod brane jezera Modrac) ne moze doci u akumulaciju jezera. Gornji tok Sprece, sa pritokama Oskovom i Gosteljom, zagadjuju jezero uglavnom mehanickim oneciscenjem tj. ugljenom jalovinom, u kojoj ima i tragova zeljeza i aluminijuma povremeno. Najveci problem je namuljivanje i gubitak zapremine jezera, sa posljedicom brzeg zagrijavanja, bujnije vegetacije i manjkom kisika u ljetnom periodu. 40 god. boravim na jezeru, kupam se, lovim i jedem ribu
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Bakir opro noge :)
SDP NACELNIK EDIN DELIC SVAKI DAN ISPIRA MOZAK GRADJANIMA LUKAVACKE OPCINE
Prosle godine sam bio na modracu i vec tad su mrtve ribe plutale po povrsini. Spominjete nego smanjenje kisika, a ne spominjete smrad i zagadjenje od cega ribe i umiru.
Ja sam poslije rata bio redovno, baš je bilo lijepo. Nažalost, nije puno trebalo da sve ode u tri lijepe. Modrac je najbolji pokazatelj kolika smo stoka i koliko vodimo računa o okolini. Zadnji put sam bio prije desetak godina, više mi se nije išlo. Čujem da je sad gore nego ikad, ne čudi me ni sekunde.
pokupite ribe malo očistite od ikre, ne treba ni prati i poslati ih u Srbiju nek jededu oni za bolje i ne znaju
LKSDRGJOSEGV,LMGVBLMXDGMLSEGFLMKGLKNYXDRFHLKNYDFHGLKNXYB....
SPASICE IH NOVI SDP NACELNIK DELIC HAHAHAHA DOSAO JE NA FORU EKOLOGIJE A ZA DVIJE GODINE NJEGOVE VLADAVINE SVAKI MJESEC JE EKOLOSKA KATASTROFA , LJUDI SE SELE ZADNJE DVIJE GODINE IZ LUKAVCA RADI EKOLOGIJE A I CIJENE STANOVA I KUCA PADAJU . TOLIKO O NACELNIKOVOJ EKOLOGIJI A AKO JOS OSTANE NA VLASTI PASCE CIJENA NEKRETNINA ZA 50%
Davno je poceo pomor riba na jezeru Modrac. Prvo mrezari pa onda je neko ubacio neke male somove koji se razmnozavaju ko ludi i jedu sve sta ima dodje na put. Ovo je samo slag na tortu.