{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pomoć u 24 sata: Pomozi.ba pomogao izbjeglicama na šest graničnih prelaza

19.10.2015. u 16:54
0
Pomoć u 24 sata: Pomozi.ba pomogao izbjeglicama na šest graničnih prelaza
0
U subotu je Udruženje "Pomozi.ba" iz Sarajeva i WAHA International iz Pariza u saradnji sa Bima medicinskom asocijacijom iz Sarajeva, Fondacijom Ana i Vlade Divac iz Beograda i udruženjem Sačuvajmo bebe iz Beograda organizovalo akciju pružanja medicinske pomoći, te podjele humanitarnih paketa za izbjeglice iz zemalja Bliskog Istoka.
Medicinsko osoblje, ljekari, medicinske sestre i aktivisti iz Sarajeva, njih 50 su se u 5 ujutru našli sa organizatorima i aktivistima iz Pariza i Beograda, kada su se nakon kraćeg sastanka u hotelu, podijeljeni u timove, uputili ka lokacijama. Pomozi.ba sa prijateljskim organizacijama je bio prisutan na 6 lokacija, odnosno graničnih prelaza i to: Preševo, Opatovac, Tabanovac, Šid, Beremend i Dimitrovgrad.

Tog dana pregledano je oko 1000 pacijenata, a na tri punkta su organizovane animacije – klovnovi, mađioničari, te su podijeljene i igračke najmlađima. Istovremeno je podjeljeno 2.000 osnovnih higijenskih paketa, ulošci, pelene, 1.570 kabanica, keks, proteinske čokolade, sokovi i voda. Nakon akcije koja je trajala cijeli dan (24h), svi učesnici su se ponovo našli u hotelu, u kasnim večernjim satima u Beogradu kako bi sumirali utiske, te razmijenili informacije.

"S obzirom na činjenicu da se radi o izuzetno zahtjevnom projektu, gdje je bilo potrebno iskoordinisati sve do najsitnijeg detalja jer se radi o 6 lokacija, izuzetno smo zadovoljni poslom koji je urađen. Te bi se ovom prilikom zahvalili i našim prijateljima iz američke organizacije "NudaySyria" koja je osigurala sredstva za kupovinu lijekova i sanitetskog materijala", poručili su iz Udruženja Pomozi.ba.

Ovo je samo nastavak projekta “Nekada mi, sada oni” Udruženja "Pomozi.ba" koji ima za cilj pomoći izbjeglicama iz zemalja Bliskog istoka koje se još uvijek nalaze u tranzitnim zemljama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: