{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pomoć Centru za slušnu i govornu rehabilitaciju

F
22.6.2012. u 18:14
0
0
Pomoć Centru za slušnu i govornu rehabilitaciju
0
Pomoć Centru za slušnu i govornu rehabilitaciju
Zgrada Općine Centar
U sarajevskoj Općini Centar danas su načelnik Općine Dževad Bećirević i direktor Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju Naim Salkić potpisali protokol o realizaciji granta budžeta Općine Centar koji je dodijeljen toj obrazovnoj ustanovi.
Riječ je o iznosu od 7.200 KM namijenjenom za nastavak radova na rekonstrukciji fiskulturne sale u Centru za slušnu i govornu rehabilitaciju (Asima Ferhatovića 2).

Općina Centar sredinom maja ove godine Centru za slušnu i govornu rehabilitaciju donirala 10.000 KM za rekonstrukciju sportske sale i nabavku opreme za tjelesni i zdravstveni odgoj.

Međutim, ta sredstva nisu bila dovoljna kako bi radovi u potpunosti bili završeni, pa je prilikom rebalansa ovogodišnjeg općinskog budžeta odlučeno da se dodatnim novcem pomogne kako bi đaci već u novoj školskoj godini mogli koristiti potpuno obnovljenu i opremljenu fiskulturnu salu.

Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju u Sarajevu je osnovan 1946. a pod sadašnjim imenom radi od 1994. godine. Osnovna djelatnost Centra je dijagnostika, opservacija, rehabilitacija te odgoj i obrazovanje kao i osposobljavanje djece i omladine oštećenog sluha i govora.

Obrazovni proces obuhvata predškolsko, osnovno i srednjoškolsko obrazovanje i odgoj djece i omladine, kao i vanredno obrazovanje odraslih lica oštećenog sluha i govora, saopćila je Služba za informisanje Općine Centar.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: