{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Položeno cvijeće i odata počast šehidima BiH

S
28.7.2011. u 16:59
0
0
Položeno cvijeće i odata počast šehidima BiH
0
I ove godine u čast hrabrim borcima Armije Republike Bosne i Hercegovine bit će posvećena manifestacija "Odbrana BiH - Igman 2011".
Centralni dio svečanosti, za koji se očekuje da će okupiti oko 20.000 posjetilaca, održat će se u petak na Velikom polju.

Dvanaesta po redu manifestacija održava se pod sloganom "Čast mi je braniti domovinu i opet bih", a tim povodom danas je na Šehidskom spomen mezarju Kovači upriličeno polaganje cvijeća i odavanje počasti šehidima BiH. Potom je isto učinjeno i na spomen obiljeju u Ferhadiji kod Tržnice, kod Vječne vatre, u Velikom parku, te našehidskom mezarju kod Alipašine džamije, na mostu Suade Dilberović i Olge Sučić, na spomen obilježju Tunel-Butmir i Bijela kosa.

U džamiji Igman bit će proučen mevlud i zikr, a na Hrasničkom stanu uz logorsku vatru planiran je kulturno-umjetnički program.

U petak, 29. jula, manifestacija se nastavlja polaganjem cvijeća i odavanjem počasti na Grkavici, Velikom polju, Mrazištu i Brezovači, te historijski čas pod nazivom "Pouka bosanskog otpora". Vjerski program počinje u podne u džamiji na Igmanu.

Prevoz do Igmana je osiguran i besplatan.

Autobusi "Grasa" krenut će prema sljedećim satnicama: Općina Vogošća - u 08:30 sati mjesto polaska Kobilja Glava, Blagovac i okretnica u Vogošći, Općina Centar - u 08:30 sati sa Željezničke stanice, Općina Ilijaš - u 08:00 sati sa Autobuske stanice u Ilijašu, Općina Novi Grad - u 08:30 sati iz Dobroševića, okretnica na Dobrinji, Otoka, Boljakov Potok, Općina Ilidža – u 08:30 sati iz Otesa, Osjeka, Hrasnice i sa Ilidže, Općina Stari Grad – u 08:30 sati sa Kovača i Austrijskog trga na Bistriku, Općina Trnovo – u 08:30 sati ispred zgrade Općine, Općina Hadžići – u 08:00 sati sa okretnica u Hadžićima i u Tarčinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: