Nova radna mjesta
0

Položen kamen temeljac proizvodnog kompleksa u Olovu

FENA
U općini Olovo danas je svečano položen kamen temeljac za proizvodni kompleks - fabriku pločastog namještaja od bukve, fabriku laminiranih lijepljenih greda, fabriku paleta i sušaru.

Prije desetak dana u krugu ŠIP Stupčanice u Olovu započela je proizvodnja u primarnom dijelu rezane građe.

Nove investicije doprinijet će privrednom razvoju Olova i otvaranju novih radnih mjesta, saopćeno je iz kompanije Prominvest.

Današnjim polaganjem kamena temeljca, kompanija Prominvest iz Konjica, nakon potpisivanja ugovora o kupoprodaji proizvodnog pogona ŠIP Stupčanica d.d. u stečaju u septembru ove godine, započinje novi investicioni ciklus u ovom preduzeću.

Polaganju temeljca prisustvovali su generalni direktor Prominvesta Enver Bećirović, stečajni direktor ŠIP Stupčanice Senad Alečković, načelnik Općine Olovo Alija Hadžiabdić te brojni poslovni partneri.

Prema Bećirovićevim riječima, prvi investicioni ciklus, koji obuhvata izgradnju proizvodnog kompleksa, trebalo bi da bude završen do 1. juna, kada je planirano puštanje u rad.

Planirano je da nakon toga počne izgradnja hotelskog kompleksa Garden City 2.

Načelnik općine Olovo izrazio je zadovoljstvo zbog pokrenutih investicija i rekao da je kompanija Prominvest svojim ulaganjem dovela do realizacije strateški najznačajnijeg projekta u poslijeratnom periodu u ovoj općini.