{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvoren pogon Sconto-proma u Ključu

F
10.9.2011. u 14:47
0
0
Otvoren pogon Sconto-proma u Ključu
0
Ovo je najsretniji dan u mom dosadašnjem premijerskom mandatu, jer smo počeli činiti ono što smo rekli da nam je prioritet i osnovna zadaća, zapošljavanje ljudi i otvaranje proizvodnih radnih mjesta, izjavio je premijer Unsko-sanskog kantona Hamdija Lipovača na svečanom otvaranju još jednog proizvodnog pogona prijedorske Tvornice namještaja Sconto-prom u Ključu.

Time je počela finalizacija ugovora, koji je u aprilu ove godine potpisan sa Vladom kantona, a u kojem se Vlada obavezala biti podrška širenju ove uspješne kompanije.

Nakon svečanog čina presijecanja vrpce, kojeg su obavili premijer Lipovača i vlasnica Sconto-proma Elizabeta Josipović, uslijedio je obilazak proizvodnih pogona.

Prema riječima Josipović, u Ključu je zaposleno 55 radnika, do kraja godine ta bi brojka trebala premašiti 100, a u septembru iduće godine 500 zaposlenih.

Svečanosti su prisustvovali i Alija Remzo Bakšić, predsjednik Udruženja poslodavaca BiH, Lukša Šoljan, direktor projekta za drvnu industriju pri USAID-u, Sanjin Halimović, federalni ministar poduzetništva, obrta i razvoja, Osman Ćehajić, načelnik Općine Ključ, te ministri u Vladi kantona.


Prezentiran je kratki promotivni film o razvoju Scontoproma od 1998. godine i njegovom stasavanju do kompanije koja danas surađuje s dvije ugledne kompanije, švedskom IKEA-om i italijanskim CALLIGARIS-om, a potpisani su i novi ugovori sa kupcima iz Njemačke, Litvanije i Rumunije.

-Svi oni koji sijeku šume u Unsko-sanskom kantonu da bi ih obradili i od drveta napravili finalni proizvod, bit će parneri ove Vlade i imati nepodijeljenu podršku, istakao je Lipovača, dodajući da sa onima koji sijeku šume da bi ih izvozili kao jeftinu sirovinu, nema šta razgovarati.

Prema njegovim riječima, u segmentu eksploatacije ovog izuzetno vrijednog prirodnog bogastva, neke stvari se moraju mijenjati, zaključio je premijer.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: