Vandalizam
71

Polomljene i uništene klupe na Stupu pokazuju odnos pojedinaca prema zelenim površinama

Klix.ba
Novi primjer uništavanja parkovskih površina i sadržaja na istima zabilježen je na Stupu gdje su potpunosti uništene parkovske klupe. Osim otuđenih drvenih štafli u potpunosti su uništena i polomljena sva betonska postolja, pa prije nekoliko godina izgrađena parkovska površina više nema svrhu koju bi trebala imati.

Zabrinjava i način na koji su parkovske klupe uništene jer navedena površina nije smještena neposredno uz saobraćajnicu niti stambene zgrade, nego je mjesto za odmor šetača i pješaka koji prolaze ovim dijelom Stupa.

Zbog novog primjera vandalskog odnosa pojedinaca prema zelenim površinama i parkovskom mobilijaru, iz Park-a ponovo upućuju apel građanima da čuvaju i vode računa o zelenim površinama kao javnom dobru, a da svjedoci istih prijave takvo ponašanje nadležnoj općinskoj službi, policiji ili preduzeću "Park".

"Izgradnja nove zelene površine, montaža parkovskog mobilijara, uređenje i održavanje vrlo su bitan zadatak preduzeća 'Park', koje upravo za cilj ima učiniti ljepšim i ugodnijim ambijent življenja svakog građanina u Sarajevu. S druge strane jako je bitan i vrlo važan odnos svakog pojedinca prema zelenilu i parkovskim sadržajima kao javnom dobru, jer zaista svaki posao i zalaganje radnika 'Parka' u ispunjavanju svojih zadataka bude minimaliziran upravo tim odnosom pojedinaca prema zelenim površinama.", poručuju iz ovog preduzeća.