{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poljoprivrednici traže bezuvjetnu ostavku ministra Lijanovića

F
13.9.2012. u 11:41
0
2
Poljoprivrednici traže bezuvjetnu ostavku ministra Lijanovića
0
Poljoprivrednici traže bezuvjetnu ostavku ministra Lijanovića
Foto: Arhiv/Klix.ba
Predstavnici Koordinacije poljoprivrednih udruženja i saveza FBiH održali su u srijedu u Bihaću s predstavnicima vlasti i drugih institucija u FBiH sastanak na kojem je bilo riječi o katastrofalnoj situaciji u poljoprivredi na području Federacije BiH te o mjerama i aktivnostima za naredno razdoblje.
Tom prilikom zatražena je bezuvjetna ostavka federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, hitno sazivanje tematske sjednice Vlade FBiH, najkasnije do 21. septembra ove godine, na kojoj će se raspravljati o hitnoj isplati premija za proizvodnju u proteklih osam mjeseci, interventnom osiguranju novčanih sredstava u vidu subvencija za jesenju sjetvu primarnim poljoprivrednim proizvođačima, povodom nastalih elementarnih nepogoda koje su zadesile FBiH u 2012. godini, te o neprovođenju zaključaka s tematske sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH održane, 24. aprila ove godine, od strane federalne Vlade.

"Ukoliko Vlada Federacije BiH ne sazove tematsku sjednicu povodom naših zahtjeva, poljoprivrednici iz cijele Federacije BiH izvršit će blokadu zgrade federalne Vlade 4. oktobra ove godine sa samo jednim zahtjevom, ostavka kompletne Vlade, i blokada će trajati sve do njihove ostavke", ističe se u priopćenju Koordinacije.

Također, iz te organizacije izrazili su zabrinutost, kada je u pitanju poljoprivredna proizvodnja, a naročito proizvodnja mlijeka zbog značaja mljekarstva kao grane animalne proizvodnje za Unsko-sanski kanton i FBiH, u kojoj bi po njihovom mišljenju, pod hitno trebalo poduzeti određene konkretne mjere.

Zaključci sa sastanaka su dostavljeni predsjedatelju Predstavničkog doma parlamenta FBiH, predsjedatelju Doma naroda FBIH, federalnom premijeru te federalnom ministru poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: