{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poljoprivrednici KS-a zahtijevaju hitnu isplatu poticaja

F
17.9.2013. u 11:21
0
6
Poljoprivrednici KS-a zahtijevaju hitnu isplatu poticaja
0
Poljoprivrednici KS-a zahtijevaju hitnu isplatu poticaja
Poljoprivredna udruženja Kantona Sarajevo sinoć su na zajedničkom sastanku elaborirala novonastalu situaciju ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo te su se dogovorila da neće dopustiti da i oni dođu u sličnu situaciju.
Prema izvještaju sa sastanka, Savez poljoprivrednih udruženja FBiH i Udruženje poljoprivrednika BiH odlučili su se na radikalne mjere te neće dopustiti da se i kantonalni ministri ''opuste'', jer su i oni, kako je navedeno, podjednako odgovorni za kašnjenja isplate poticaja.

U današnjem saopćenju Udruženja ''Razvitak'' podsjećaju da je situacija komplikovana te da isplata poticaja kasni na svim nivoima.

"Nadamo se da nećemo doći u situaciju da i mi izađemo pred zgradu Vlade KS-a sa transparentima, a na to nas može natjerati samo neregularna i netransparentna isplata poticaja", preciziraju iz ovog udruženja.

Nadaju se da će Ministarstvo privrede krenuti s isplatom poticaja u skorijem periodu te da će poticaje isplaćivati jednako svim poljoprivrednicima.

"Smatramo da su svi poljoprivredni proizvođači jednaki i da imaju podjednaka prava na poticaj te ukoliko neko smatra da je veći proizvođač od drugih, ne treba da dobije prioritet u plaćanju, jer ćemo ponovo doći u situaciju da nema dovoljno sredstava u budžetu, pa će manji proizvođači ostati bez svojih poticaja", navedeno je.

Smatraju da je to nedopustiva situacija, jer je poljoprivrednim proizvođačima koji imaju manji poljoprivredni obrt poticaj znatno potrebniji za opstanak.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Udruženja poljoprivrednika ''Razvitak'' Sarajevo, Udruženja ovčara KS-a, UP ''Zeleni Vrt'' Sarajevo te UP ''Ratar'' Hadžići i UP ''Raštelica'' Hadžići.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: