Štete zbog blokade
2

Poljoprivrednici FBiH pozivaju borce da deblokiraju saobraćaj na Šićkom Brodu

Klix.ba
Foto: D. Z./Klix.ba
Foto: D. Z./Klix.ba
Udurženje poljoprivrednika Federacije BiH poziva borce da deblokiraju saobraćaj na Šićkom Brodu i da se za riješavanje svojih problema obrate nadležnim institucijama.

"Iako imamo razumijevanje za njihove zahtjeve, borci moraju biti svjesni da su blokadom ključne prometnice u kantonu potpuno blokirali i poljoprivrednu proizvodnju", saopćili su iz Udruženja poljoprivrednika Federacije BiH.

Ističu da su mljekari iz Tuzlanskog kantona u velikom problemu jer već dva dana ne mogu prevoziti proizvedeno mlijeko prema dobavljačima.

"Ako se blokada nastavi, mlijeko će propasti pa će poljoprivrednici pretrpjeti ogromne štete. Podsjećamo da je Tuzlanski kanton veliki proizvođač mlijeka i da je mljekarstvo najrazvijenija grana poljoprivede u BiH od koje žive hiljade porodica. Zbog njih i u njihovo ime apeliramo da slijedite primjer vaših saboraca iz drugih djelova zemlje i napustite Šićki Brod. Ne smijete se za vaša prava boriti nauštrb drugih kategorija društva. I među nama ima onih koji su se borili za ovu zemlji i danas zaslužujemo da nam omogućite da neometano radimo naš posao", navodi se, između ostalog u saopćenju Udrušenja poljoprivrednika Federacije BiH.