Komentari (142)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ima Dusanka Majkic miss parlamenta
GLUP TEKST! Žene su bile na listi, i to 40% ih je moralo bili na svim listama. To što nisu prošle, krive su žene jer "žena za ženu nece da glasa" - takve su rijetkost. Sad bi KLIX da ih nazor ugura u politiku. Svašta!
Pa i ovo je bolje nego npr u Americi ili u Hrvatskoj: http://www.ipu.org/wmn-e/classif.htm
Zato što su muškarci pouzdaniji. Ako oni obećaju na početku da će dizati ruku kad treba, može im se vjerovati. Ženama ne možeš vjerovati nikad. Nisu ni u stranci budale.
Ja neću ništa obećat. Ja ne želim imat ništa sa onima koji obećaju. Vi vidite ovdje šta sam ja uradio, i uradio bi još da oni dozvoljavaju. - fikret abdić
Izvor nije tacan: nije to istrazila tzv. Agencija za ravnopravnost spolova BiJ nego World Economic Forum in The Global Gender Gap Report 2016. Oni su samo copy-paste uradili. Ne kradite tudji rad.
ma lupate gluposti.....politika je gay posao, ne znaš više ko se kome uvlači u pakash
Mi umjesto da pricamo da pmetne stavimo, mi pricamo o tome da medju glupanima je zastupljenost slaba. Ima majkicka pa eto nista od nje. Kao i od ostalih.U politici trebaju biti ljudi nekih kvaliteta. A da nije bitan gender.To je isto kao sto neko hoce da kaze da je mali broj usvajanja pasa lutalica. Ovime se direktno napada na demokratski izbor, da je neko napisao zene nemaju prava glsa hajd shvatio bih.Al napisati da stanovnici nisu izabrali vise zena je ipak nedemokratsko i nezakonito sranje.
Dawno sam govorio da trebamo više zena u politici, i to lijepih, da lakše podnesemo ovo što se dešava.
Stanje u državi odlično opisuje kako muško vodstvo "divno" vodi državu!
Ima Smajkicka, moglo bih se od nje skrojiti bar 100-tinjak zenskih spolova!!
Sve dok budemo birali po nacionalnom, spolnom, vjerskom, stranackom kljucu nece biti napretka u ovoj nasoj jadnoj BiH. Po meni treba za svaku bitnu poziciju birati iskljucivo prema pofesionalnoj podobnosti (npr. doktor nauka iz oblasti saobracaja sa znanjem bar dva jezika za ministra saobracaja) bez obzira jeli u pitanju musko, zensko, pravoslavac, katolik, muslima, SDAovac, SBBovac, ...pa koje najbolji od onih koji zele da obnasaju tu poziciju nek je i obavlja..
Evo ja kao muskarac govorim da bi mnogo bilo bolje toj drzavi da je vode zene!
sta je tu cudno kad su samo dobre za analnog sexa
Inače tvog najdražeg, pa ti je sasvim svejedno je li muško ili žensko!
joj sto ne mogu vise ovog proseravanja. pa sta sad s tim? ima zena na listama sto ih zene ne biraju.pa kad ojacaju po vijecima poslije ce dolaziti i rukovodece funkcije, nego nece da se biraju međusobno ubi ih zavist i ljubomora i sujeta generalno.
Pa zene za kucne poslove ! Sechs i to !
Pa, vi ni za kućanske poslove niste sposobni!
Nije ovdje politika ni muški ni ženski posao, ona je ničiji pos'o, jer niko se ne bavi politikom, sve samo politikantstvo, zato smo tu gdje jesmo.