Velić i Milović
20

Politička kriza u Goraždu, traži se smjena rukovodstva kantonalne skupštine

E. A.
Dio poslanika koalicione većine u Skupštini BPK Goražde zatražio je od predsjednika Kluba Bošnjaka Hajdara Drlja da za sutra zakaže vanrednu sjednicu Kluba poslanika Bošnjaka u Skupštini BPK Goražde.
Kako nezvanično saznajemo, glavni razlog sazivanja sjednice je smjena dopredsjedavajuće Skupštine BPK Goražde Edite Velić koja bi se trebala desiti na samoj sjednici.

Poslanici traže i zakazivanje vanredne sjednice Skupštine BPK Goražde u petak u 9 sati ,a na ovoj bi sjednici trebalo doći i do promjene ne samo dopredsjedavajuće Velić već i predsjedavajuće Skupštine BPK Goražde Daliborke Milović (LS) koja je na ovoj poziciji tek nepuna dva mjeseca, a čiji izbor također nije prošao mirno, o čemu smo pisali i ranije.

Podsjetimo da je Velić, inače bivša predsjedavajuća Skupštine BPK Goražde sa ovog mjesta smjenjena sredinom decembra prošle godine. Politička kriza u ovom kantonu koja traje već mjesecima, a doživjela je svoj vrhunac raspravama oko konkursa za prijem 25 policijskih službenika u Upravi policije MUP-a BPK Goražde.

Skupština BPK Goražde je na svojoj vanrednoj sjednici raspravljala o aktuelnoj situaciji u MUP-u BPK Goražde u vezi s konkursom za prijem 25 policijskih službenika i procedure unaprijeđenja pripadnika policije te zadužila vladu da se izjasni o sudbini konkursa koji je "iskompromitovan" i prije nego je okončana njegova procedura. Sve bi moglo biti jasnije već u petak kada će se poslanici ponovo okupiti i raspravljati o svim spornim temama.