Nesuglasice zastupnika
228

Naguravanje u Skupštini u Goraždu: Edim Fejzić nasrtao na Nijaza Musića

I. Č.
Edita Velić, koja je do danas bila presjedavajuća Skupštine BPK Goražde, objavila je na Facebooku snimak na kojem je uočljivo naguravanje zastupnika Edima Fejzića i Nijaza Musića.

Naguravanju na sjednici Skupštine BPK Goražde je prethodio izbor Daliborke Milović iz Liberalne stranke BiH za predsjedavajuću, nakon što je smijenjena dosadašnja predsjedavajuća Edita Velić iz Demokratske fronte.

Nakon dvije godine konstituisan je Klub Srba i kompletirano rukovodstvo Skupštine. Najprije je izabrana Milović u skupštinsko rukovodstvo, da bi potom prostom većinom tri člana rukovodstva izabrana za predsjedavajuću.

Izbor Daliborke Milović i smjenu Edite Velić neočekivano je podržao Edim Fejzić iz Goraždanske priče koji se izjašnjava kao Hrvat. Velić ga je optužila da je to uradio u dogovoru sa SDA, a iz ove stranke su to demantovali.

Nastavak sjendice zakazan je za petak, međutim, zastupnik SDA Nijaz Musić tražio je poslovničku intervenciju sugerišući da na taj dan pada Božić i da nije dobro da se sjednica zakaže na taj dan.

Pri tome je čestitao praznik Edimu Fejziću, aludirajući na činjenicu da se on deklariše kao Hrvat, što je izazvalo Fejzićev revolt, zbog čega je nakon okončanja sjednice nasrnuo na Musića.


Preprika se skoro pretvorila u fizički obračun, a sve je na Facebooku objavila Edita Velić.

"Edim Fejzić, koji je danas glasao za Daliborku Milović, fizički nasrće na Nijaza Musića", napisala je Velić.