BiH
0

Politička kriza u Brčkom mora se što prije riješiti

FENA
Brčko
Brčko
Anto Domić, Ratko Stjepanović i Esad Atić mišljenja su da je sasvim tačna prije neki dan izrečena konstatacija supervizora za Brčko Rodericka Moora da u Distriktu vlada duboka politička kriza, te da je uz pomoć kompromisa što prije treba riješiti.

Zamjenik gradonačelnika Distrikta Anto Domić kazao je da svi politički lideri moraju sjesti, prihvatiti pomoć koju u ovom trenutku nudi OHR i pronaći načine da se riješi duboka politička kriza kroz koju Distrikt prolazi, sa čime se složio i poslanik SDS-a u brčanskoj skupštini Ratko Stjepanović, koji ističe da je rješenje krize uvijek razgovor.

"Ovdje, prije svega, treba utvrditi razloge zbog kojih je ona nastala. Što više vrijeme prolazi čini se da je priča o sukobu interesa gradonačelnika Dragana Pajića više povod nego razlog za aktuelnu situaciju. Ovakva situacija ne smije puno trajati jer su na udaru građani“, rekao je Stjepanović.

Predsjednik Skupštine Brčko Distrikta BiH Esad Atić rekao je pak da će se politička kriza u Distriktu riješiti onog momenta kada s dužnosti bude razriješen gradonačelnik Pajić koji se, kako tvrdi Atić, nalazi u sukobu interesa.