{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Domić na čelu Vlade Brčko distrikta umjesto Pajića

S
24.5.2011. u 15:10
0
0
Domić na čelu Vlade Brčko distrikta umjesto Pajića
0
Domić na čelu Vlade Brčko distrikta umjesto Pajića
Anto Domić
Vladu Brčko distrikta će od sada voditi Anto Domić, dosadašnji zamjenik gradonačelnika Brčko distrikta, umjesto Dragana Pajića koji je Odlukom Skupštine Distrikta rariješen sa te funkcije.
Domić je na današnjoj konferenciji za novinare istakao da izvršna vlast mora funkcionisati do donošenja odluke Apelacionog suda o ocjeni statutarnosti Odluke o razrješenju gradonačelnika Dragana Pajića, podsjećajući da je podnesena apelacija ovom sudu u kojoj se traži ocjena legitimiteta spomenute odluke.

"U saradnji sa Pravobranilaštvom pokušali smo iznaći rješenja za dalje postupanje Vlade distrikta", rekao je Domić, te dodao da je Vlada, u skladu sa Statutom i Zakonom o Vladi Brčko distrikta BiH, obavezna da nakon razrješenja gradonačelnika nastavi raditi do okončanja postojećeg stanja ili imenovanja novog gradonačelnika. Prema tim aktima zamjenik gradonačelnika nastavlja rukovoditi Vladom Brčko distrikta.

Naime, poslanici Skupštine Brčko distrikta izglasali su 19. maja nepovjerenje gradonačelniku Draganu Pajiću, nakon što mu je Centralna izborna komisija BiH (CIK) ranije izrekla sancije zbog sukoba interesa. Za ovakvu odluku glasalo je 17 poslanika, odnosno svi poslanici bošnjačkih parlamentarnih stranaka, jedan iz koalicije HSS-NHI-HDZ1990, te poslanici iz reda srpskog naroda Stako Stakić (NDS) i nezavisni poslanik Radoslav Bogičević.

Domić je pozvao sve članove Vlade da se ponašaju odgovorno i da nastave da rade svoje poslove, da se ne bi ometali započeti procesi. Na pitanje novinara da li postoji mogućnost da se Pajiću zabrani ulazak u zgradu Vlade dok se ovo ne završi, Domić je obrazložio kako nema mandat niti ovlast da zabrani ljudima ulazak u neke prostorije ili zgrade. Ja neću tražiti zabranu kretanja nikom, rekao je Domić.

"Ovo je izazov koji je pred svim političkim strankama, svim pojedincima koji su unutra i ovo vrijeme zahtjeva maksimalnu odgovornost i maksimalan oprez u radu kako se ono što smo do sada uspjeli izgraditi ne bi urušilo", zaključio je Domić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: