{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Politička akademija jača SDA iznutra i u međunarodnim odnosima

20.12.2015. u 14:22
221
28
Politička akademija jača SDA iznutra i u međunarodnim odnosima
221
Politička akademija jača SDA iznutra i u međunarodnim odnosima
Tokom vikenda je u Sarajevu održan prvi modul za polaznike Pete generacije Političke akademije SDA.
Na programu o političkoj komunikaciji i javnom nastupu, te trenutnoj poziciji BiH na evropskom putu su govorili Nedžma Džananović sa Univerziteta u Sarajevu, Semina Hadžović Ajvaz i Samira Demirović sa Univerziteta u Mostaru, Adnan Ćerimagić, ekspert Evropske inicijative za stabilnost iz Berlina i Senad Šepić, direktor Političke akademije i zastupnik u Parlamentu BiH. U ovogodišnjem programu učestvuje 50 polaznika iz cijele BiH, a podržan je od Fondacije Konrad Adenauer.

"Politička akademija SDA obrazuje ljude za uspješnu izgradnju kapaciteta, menadžment u organizacijama, kreiranje i vođenje modernih kampanja i uspješno vođenje evropskih integracija koje su veoma značajne za našu zemlju. Ovaj program okuplja najsposobnije mlade ljude u našoj zemlji i on jača Stranku iznutra i posebno predstavlja i jača međunarodnu poziciju SDA.
Kroz naše programe je dosada prošlo više hiljada polaznika u BiH i više stotina učenika na međunarodnim programima i posjetama vani. Na ovaj način osposobljavamo ljude koji mogu dostojno odgovoriti izazovima koje živimo i koji su pred nama i zahvaljujem se svima koji prepoznaju ovaj angažman i posebno našim evropskim partnerima bliskim Evropskoj narodnoj stranci (EPP) koji nas podržavaju", izjavio je Senad Šepić, direktor Političke akademije SDA.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: