{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Politička akademija jača SDA iznutra i u međunarodnim odnosima

20.12.2015. u 14:22
221
28
Politička akademija jača SDA iznutra i u međunarodnim odnosima
221
Politička akademija jača SDA iznutra i u međunarodnim odnosima
Tokom vikenda je u Sarajevu održan prvi modul za polaznike Pete generacije Političke akademije SDA.
Na programu o političkoj komunikaciji i javnom nastupu, te trenutnoj poziciji BiH na evropskom putu su govorili Nedžma Džananović sa Univerziteta u Sarajevu, Semina Hadžović Ajvaz i Samira Demirović sa Univerziteta u Mostaru, Adnan Ćerimagić, ekspert Evropske inicijative za stabilnost iz Berlina i Senad Šepić, direktor Političke akademije i zastupnik u Parlamentu BiH. U ovogodišnjem programu učestvuje 50 polaznika iz cijele BiH, a podržan je od Fondacije Konrad Adenauer.

"Politička akademija SDA obrazuje ljude za uspješnu izgradnju kapaciteta, menadžment u organizacijama, kreiranje i vođenje modernih kampanja i uspješno vođenje evropskih integracija koje su veoma značajne za našu zemlju. Ovaj program okuplja najsposobnije mlade ljude u našoj zemlji i on jača Stranku iznutra i posebno predstavlja i jača međunarodnu poziciju SDA.
Kroz naše programe je dosada prošlo više hiljada polaznika u BiH i više stotina učenika na međunarodnim programima i posjetama vani. Na ovaj način osposobljavamo ljude koji mogu dostojno odgovoriti izazovima koje živimo i koji su pred nama i zahvaljujem se svima koji prepoznaju ovaj angažman i posebno našim evropskim partnerima bliskim Evropskoj narodnoj stranci (EPP) koji nas podržavaju", izjavio je Senad Šepić, direktor Političke akademije SDA.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: