Politička akademija jača SDA iznutra i u međunarodnim odnosima

Klix.ba
20.12.2015. u 14:22
221
28
Politička akademija jača SDA iznutra i u međunarodnim odnosima
221
Politička akademija jača SDA iznutra i u međunarodnim odnosima
Tokom vikenda je u Sarajevu održan prvi modul za polaznike Pete generacije Političke akademije SDA.
Na programu o političkoj komunikaciji i javnom nastupu, te trenutnoj poziciji BiH na evropskom putu su govorili Nedžma Džananović sa Univerziteta u Sarajevu, Semina Hadžović Ajvaz i Samira Demirović sa Univerziteta u Mostaru, Adnan Ćerimagić, ekspert Evropske inicijative za stabilnost iz Berlina i Senad Šepić, direktor Političke akademije i zastupnik u Parlamentu BiH. U ovogodišnjem programu učestvuje 50 polaznika iz cijele BiH, a podržan je od Fondacije Konrad Adenauer.

"Politička akademija SDA obrazuje ljude za uspješnu izgradnju kapaciteta, menadžment u organizacijama, kreiranje i vođenje modernih kampanja i uspješno vođenje evropskih integracija koje su veoma značajne za našu zemlju. Ovaj program okuplja najsposobnije mlade ljude u našoj zemlji i on jača Stranku iznutra i posebno predstavlja i jača međunarodnu poziciju SDA.
Kroz naše programe je dosada prošlo više hiljada polaznika u BiH i više stotina učenika na međunarodnim programima i posjetama vani. Na ovaj način osposobljavamo ljude koji mogu dostojno odgovoriti izazovima koje živimo i koji su pred nama i zahvaljujem se svima koji prepoznaju ovaj angažman i posebno našim evropskim partnerima bliskim Evropskoj narodnoj stranci (EPP) koji nas podržavaju", izjavio je Senad Šepić, direktor Političke akademije SDA.


Komentari (28)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: