Svečani prijem u Sarajevu
133

Policijsku akademiju FMUP-a ove godine će pohađati rekordan broj kadeta

S. Š.
Foto: I. Š./Klix.ba
Svečani prijem u Sarajevu: Policijsku akademiju FMUP-a ove godine će pohađati rekordan broj kadeta (Foto: I. Š./Klix.ba)
Na Policijskog akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova (FMUP) u Sarajevu danas je organizovan i upriličen svečani prijem 326 polaznika akademija.

Školovanje na Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova omogućeno je za 326 kadeta od toga 318 kadeta za čin policajac i osam kadeta za čin mlađi inspektor iz Kantona Sarajevo, Unsko-sanskog, Posavskog i Kantona 10.

Dobrodošlicu i sreću u nastavku školovanja na Policijskoj akademiji je poželio Aljoša Čampara, Federalni ministar unutrašnjih poslova.

Čampara kaže da je ovo prvi put da Policijska akademija FMUP-a prima ovoliki broj kadeta, a riječ je o 326 novih polaznika. On kaže i da su ovim, ujedno, izašli u susret svim policijskim agencijama na nivou kantona da što prije popune svoje kapacitete.

"Ovo je prvi put, od kako postoji Policijska akademija, imamo ovoliki broj kadeta, njih 326. Ovo smo uradili iz razloga da izađemo u susret svim policijskim agencijama na nivou kantona da što prije popune svoje kapacitete",

Aljoša Čampara, federalni ministar unutrašnjih poslova (Foto: I. Š./Klix.ba)
Aljoša Čampara, federalni ministar unutrašnjih poslova (Foto: I. Š./Klix.ba)

"Imamo kadete iz četiri kantona: Sarajevskog, Unsko-sanskog kantona, Posavskog i Kantona 10 (Livno). Ovo jeste na neki način pokazatelj da je jedinstvo različitosti i suživota u BiH moguć i posebno smo ponosni na tu činjenicu. Pokazujemo da mladi ljudi u BiH mogu raditi, živjeti, školovati, poslovati i ovo je jedan od ljepših trenutaka koju čini BiH", poručio je Čampara sa današnjeg prijema kadeta na Policijsku akademiju FMUP-a.