|

Policijske agencije u BiH potpisale sporazum o saradnji i pomoći

Policijske agencije u BiH potpisale sporazum o saradnji i pomoći
3
Klix.ba
29.12.2015. u 14:02
22
komentara
3

dijeljenja
Policijske agencije u BiH potpisale sporazum o saradnji i pomoći
Sporazum o međusobnom pružanju pomoći i operativnoj saradnji policijskih agencija u BiH potpisan je danas u prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).
Nakon finalnog usaglašavanja sadržaja, sporazum sa SIPA-om potpisali su u ime svojih institucija direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić, direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač, šef Policije Brčko distrikta BiH Goran Pisić i direktor SIPA-e Perica Stanić.

SIPA je u prethodnom periodu dostavila prijedlog sporazuma navedenim policijskim organima radi izjašnjavanja i sugestija.

Potpisnici Sporazuma istakli su značaj saradnje svih institucija na nivou države, oba entiteta i Brčko distrikta BiH, u skladu sa zakonom propisanim nadležnostima, s ciljem što uspješnije borbe protiv svih oblika kriminala i efikasnijeg suprostavljanja aktuelnim sigurnosnim izazovima.

Istovjetan primjerak Sporazuma dostavljen kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova na eventualne prijedloge i sugestije radi budućeg usaglašavanja i eventualnog potpisivanja, saopćeno je iz SIPA-e.
Prijavi grešku


Komentari (22)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...