{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Policijske agencije u BiH potpisale sporazum o saradnji i pomoći

29.12.2015. u 14:02
3
22
Policijske agencije u BiH potpisale sporazum o saradnji i pomoći
3
Policijske agencije u BiH potpisale sporazum o saradnji i pomoći
Sporazum o međusobnom pružanju pomoći i operativnoj saradnji policijskih agencija u BiH potpisan je danas u prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).
Nakon finalnog usaglašavanja sadržaja, sporazum sa SIPA-om potpisali su u ime svojih institucija direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić, direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač, šef Policije Brčko distrikta BiH Goran Pisić i direktor SIPA-e Perica Stanić.

SIPA je u prethodnom periodu dostavila prijedlog sporazuma navedenim policijskim organima radi izjašnjavanja i sugestija.

Potpisnici Sporazuma istakli su značaj saradnje svih institucija na nivou države, oba entiteta i Brčko distrikta BiH, u skladu sa zakonom propisanim nadležnostima, s ciljem što uspješnije borbe protiv svih oblika kriminala i efikasnijeg suprostavljanja aktuelnim sigurnosnim izazovima.

Istovjetan primjerak Sporazuma dostavljen kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova na eventualne prijedloge i sugestije radi budućeg usaglašavanja i eventualnog potpisivanja, saopćeno je iz SIPA-e.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: