Više agencija
754

Policijska akcija kod Rogatice, ima uhapšenih, a pronađeno i nekoliko ukradenih auta

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
U velikoj policijskoj akciji kod Rogatice danas u poslijepodnevnim satima kako Klix.ba saznaje uhapšeno je nekoliko osoba te je pronađeno nekoliko ukradenih automobila iz ranijeg perioda.

Kako je za Klix.ba potvrđeno iz provjerenog izvora u policijskoj akciji, u kojoj učestvuje nekoliko agencija, među kojima i FUP, uhapšene su četiri osobe, a pronađeno je i nekoliko vozila koja su ukradena u prethodnom periodu.

Nezvanično, pored automobila koja su ukradena ranije, navodno je pronađen i Range Rover, koji se spominje u slučaju ubistva sarajevskih policajaca, jer je prema izjavama pojedinih svjedoka upravo to vozilo korišteno.

Kako saznajemo akciju predvodi SIPA, a do hapšenja u Rogatici je došlo nakon dužeg praćenja određenih osoba, koje su i uhapšene u spomenutom Range Roveru. FUP u akciji učestvuje sa helikopterom i još nekim jedinicama, poput forenzike.

Još uvijek nema zvaničnih informacija o samoj akciji, koja još uvijek traje te su sve informacije do sada dostupne nezvanične. Također, nije potvrđeno da li se ova akcija može dovesti u vezu sa ubistvom sarajevskih policajaca.

Iz Policijske uprave Rogatica za Klix.ba su kazali da će više informacija biti poznato naknadno.