{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Policiji RS trebaju novi automobili i oprema

F
FENA
4.4.2012. u 15:49
0
2
Policiji RS trebaju novi automobili i oprema
0
Policiji RS trebaju novi automobili i oprema
Foto: SRNA
Svaki policajac u Republici Srpskoj (RS) ima moju punu podršku u obavljanju svojih dužnosti, ali se moraju u narednom periodu poboljšati materijalno-tehnički uvjeti za rad pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a, izjavio je danas predsjednik RS-a Milorad Dodik.
Dao je i rok od 60 dana ministrima finansija i unutrašnjih poslova da iznađu sredstva kako bi se obnovio vozni park policije, ali i kako bi im se osigurale uniforme i sve što je potrebno kako bi entitetska policija, kako kaže, bila "reprezentativna i kako bi se osjećala njena snaga i uloga u zajednici".

Entitetski predsjednik navodi da policajac "ne može da bude ponižen i podcijenjen", a da "oni koji su skloni kriminalu, korupciji ili terorizmu imaju bilo kakvu prednost i podršku".

"Danas je policija RS jedna od najboljih sigurnosnih agencija u BiH", naveo je Dodik u izjavi novinarima u Banjoj Luci u povodu 4.aprila, Dana policije RS-a.

Resorni ministar Stanislav Čađo rekao je da će „teško biti“ u tako kratkom roku osigurati sredstva kako bi se obnovio vozni park MUPRS-a, kao i druga tehnička sredstva.

On kaže i da je i policiji jasno da je nabavka tehničkih sredstva problem s kojim se moraju suočiti, ali da u budžetu nemaju dovoljno sredstava.

Naglasio je da policija neće tolerirati kršenje zakona i u sopstvenim redovima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: