{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Policija ZDK od petka u štrajku

F
24.3.2011. u 18:03
0
17
Policija ZDK od petka u štrajku
0
Policija ZDK od petka u štrajku
Pregovori predstavnika Vlade Zeničko-dobojskog kantona i Kantonalnog odbora Saveza samostalnih sindikata ZDK (KOSSS) oko osnovice plaća, kao i o zahtjevima Sindikata policije nisu urodili plodom, pa će oko 1.500 policijskih službenika u ZDK, u petak u 10 sati stupiti u štrajk.
Premijer ZDK Fikret Plevljak sa jedne, i predsjednik KO SSS ZDK, Mirnes Isaković, Sindikata policije Elvedin Mioč i Sindikata zaposlenih u organima uprave Esad Grahić, sa druge strane, potvrdili su da nije došlo do približavanja u stavovima po pitanju poboljšanja materijalnog položaja njihovih članova.

Na pregovorima nije postignut ni konačan dogovor oko osnovice plaće koja je iznosila 400 KM, dok sindikati budžetskih korisnika traži da ona iznosi 440 KM.

Sindikat policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona prekid štrajka najavljenog za sutra, uvjetuje poštivanjem Zakona o plaćama i naknadama policijskih službenika Federacije BiH, kao i poštivanjem pravosnažnih i izvršnih sudskih presuda od Vlade Zeničko-dobojskog kantona.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: