{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Policija USK stupila u generalni štrajk

F
29.6.2015. u 10:43
7
45
Policija USK stupila u generalni štrajk
7
Policija USK stupila u generalni štrajk
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUPUSK) jutros su, kako su i najavili, stupili u generalni štrajk. Posljednji put pregovarali su s Vladom Kantona o isplati neisplaćenh potraživanja prema policiji u četvrtak, međutim, dogovor nije postignut.
- Sindikat je stupio u štrajk, zbog neispunjavanja potpisanog sporazuma s Vladom USK-a - kazao je Feni predsjednik Sindikata policije USK-a Mahmut Alagić. Dodao je da sigurnost građana neće biti ugrožena za vrijeme štrajka te da će policija obavljati poslove obavezne po Zakonu o štrajku.

Po njegovim riječima, neće se izdavati dokumenti, osim onih s oznakom hitnosti. Alagić je pozvao predstavnike Vlade USK-a na dijalog i zajedničko rješavanje nagomilanih problema.

Sindikat policije traži isplatu triju naknada za topli obrok i 12 za prijevoz iz prošle godine. Vlada ne može osigurati potrebna sredstva, dok se ne okonča procedura za dobijanje kratkoročnog kredita.

S tim u vezi, za petak je zakazana sjednica Skupštine USK-a, koja bi trebala dati saglasnost na kratkoročno kreditno zaduženje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: