Komentari (70)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Boga mi cete morati izgraditi jos jedan zatvor ako pocnete hapsiti one koji su kupovali, izradjivali i prodavali diplome.
@BHReaInost2018 Nece dugo biti obrisani,ne vidim svrhu toga da se brise kad i ptice na grani znaju da ce se ti nazivi brzo vratiti.
@BHReaInost2018 Ne ti su gradovi u Bosni i Hercegovini,a rs je samo entitet.Entitet u prevodu znaci strano tjelo,tumor,neka izraslina,duh koji opsjeda nesto,uglavnom zlocudno da ti dalje ne pojasnjavam.
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
@Steyr. Nekad si mogo doći u njemaćku da radiś vrlo lahko,a sad mnogo uslova..Garantno je bilo da u posjetu dodześ nekome.Ima toga i danas zove se Verpflichtungserklärung da duźe od 3 mjeseca se ima pravo.Ali kako god nekome se objasni prava istina o njemaćkoj onda se vrijedza..ima na youtube momak kanal źivot van granica.Realno prića kako stoje stvari..A ne ond koji su dośli i u kreditima do guśe za kratko vrijeme i fol kako je sve ljepo u njemaćkoj. .
Nikad nije kasno hahahahaha, šta je sa akademijom u Kočerinu ?
Ćinjenica da njemaćkoj treba jevtina radna snaga ,a ne śto nema dovoljno da bi radili. Ali śvabo rađe na Hartz4 socijalu biro itd neg da radi za 10 eura po satu.To je istina..A dobri poslovi skoro sam śvabska imena naćeś..to je istina
@Rafaella. Nismo se sporazumili izgleda. Jas sam preko neki 42 godine u Njemaćkoj.sa 6 mjeseci iz juge babo me doveo u njemaćku. U zadnji 15-20 godina se mnogo mjenja i prema strancima..Ali ne sam u njemaćkoj.I sve teźe je dovesti nekoga iz neki strani zemlji balkana.. Mnogo zahtjevaju a mnogo to ne ispunjavaju.Nije sam A1-B1.Stan kuća kvadratura plata itd itd.
@BHrealnost. Kako se zove drzava u kojoj su gradovi..?
Ja sam uradio prekvalifikaciju, dao 1200KM. Došo na prvi čas prakse u 10, ulazi predavač kaže "Eto sjete vi to do 12:00 ja imam nekog posla, doći ću ja kasnije da popišem ko je bio." I tako ti ja za 3 mjeseca, bez minute obuke, završi tri godine stručne škole i dobih diplomu, a pojma nemam radit. Gora budala ja što se nisam raspito prije nego što sam pare dao.
@Rafaella. To si upravu.. Kad malo se prati historija i relno,nas nedrze śto nas vole.Radna snaga jevtino a vrijedno. Ima ono i mnogo koji rade dobar poso i dobro plaćen.Helmut Kohl je ja mislim 1983 nekako već htjeo da se stranci vrate i Premie nekako da plaćaju,ali nije proślo u vladi.Toliko o njemaćkoj..
dođite u moju ulicu i nađite jednu kucu u kojoj nema niko sa kupljenom diplomom
Zašto hapsiti??? Hiperprodukcija diploma dovešće do zasićenja tržišta, posljedično tome i do pojeftinjenja istih. Bolje bi bilo uvesti akcize na diplome
Jeftino! U HR po 2000€.....jbg al HR i vrijedi....naše vrijede samo u BiH i to dok te ne ulove......😂
pa to je baš jeftino
Ovde je samo diler na*ebao, konzument već zarađuje eure haha
@Rafaella Sam u Austriji su priznavali bilo koji A1 Zertifikat. Kupiś po 100 KM. A njemaćka sam priznavala iz Goethe Institut
I vi u klix administraciji ste kupili diplome, u naslovu jedno pisete a u tekstu drugo
A evo vidim da ste ispravili naslov, moguce da je ovo ispravio neko ko je skolu uredno zavrsio
@Bakircrna. Jadno je to ako treba se napiti,da kresneś😂