Iz Srbije u BiH
9

Policija uhapsila dvije osobe koje su čamcem preko Drine krijumčarili migrante

Klix.ba
Pripadnici Jedinice granične policije Bijeljina, 24. maja 2019. godine, uhapsili su dvojicu državljana Bosne i Hercegovine zbog postojanja osnova sumnje da su pokušali prokrijumčariti devet ilegalnih migranata iz Republike Srbije u BiH.

Ilegalni migranti krijumčareni su čamcem, preko rijeke Drine, a primijetivši pripadnike Granične policije BiH, jedna NN osoba udaljila se u pravcu Srbije, dok su spomenuti bh. državljani uhvaćeni na teritoriji BiH. Radi se o M.P. (1975.) i M.S. (1995.).

O događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH, koji je naložio da se sredstva izvršenja krivičnog djela privremeno oduzmu te dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „krijumčarenje ljudi“. Ilegalni migranti nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u razgovoru s našim službenicima izjavili su da dolaze iz Pakistana i Bangladeša.

Također, o događaju su obaviješteni i službenici Stanice granične policije Trbušnica Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, u cilju pronalaska osobe koja je pobjegla na teritoriji Srbije. U toku je daljnji rad na ovom slučaju.