Općina Stari Grad
146

Policija u Sarajevu uhapsila šest osoba zbog razbojništva i teške krađe

S. Š. U.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Jučer je u službene prostorije Policijske uprave Stari Grad Sarajevo pristupio J.M. koji je prijavio da je u nedjelju u ulici Hadžiristića, više nepoznatih lica nad njim počinilo krivična djela razbojništvo i teška krađa.

Tom prilikom, po izjavi prijavitelja, nepoznata lica su uz upotrebu fizičke snage od njega otuđila određenu sumu novca, lične dokumente, mobilni telefon i ključeve od vozila, nakon čega su otuđili putničko motorno vozilo "Seat Leon".

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Poduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju događaja, policijski službenici Uprave policije su pronašli i lišili slobode šest osoba koja se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem pomenutih krivičnih djela, D.P., rođen 2000. godine u Sarajevu, O.T., rođen 2003. godine u Sarajevu, A.M., rođen 2002. godine u Sarajevu, K.S., rođen 2003. godine u Sarajevu i dva malodobna lica, rođena 2005. godine.

Izvršeni su pretresi na dvije lokacije, a kod navedenih lica su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

Policijski službenici su pronašli i otuđeni automobil, a osumnjičeni su predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Nad uhapšenim osobama nastavlja se kriminalistička obrada.