Osjetio opasnost
47

Policija u Krajini o detaljima prijave sina Nermina Aleševića zbog prijetnji

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Sin Nermina Aleševića, biznismena koji je snimio davanje novca inspektoru SIPA-e za posredovanje kod predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije u pravosudnom sporu, zaustavljen je pred porodičnom kućom u Velikoj Kladuši.
Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić nam je kazao da nije bilo ugrožavanja sigurnosti i direktne prijetnje, ali da je sin Nermina Aleševića osjetio neposrednu opasnost zbog čega je slučaj prijavio policiji.

"Prijavljeno je da ga je zaustavila nepoznata osoba i pitala za oca Nermina Aleševića. Kad mu je odgovorio da nije kući i pitao ga zašto mu treba, ta osoba mu je odgovorila da to nije bitno i da će on (Nermin Alešević, op. n.) to znati kad bude trebao", kazao je Šiljdedić za Klix.ba.

Naveo je da je to bila sva konverzacija i da nije bilo direktne prijetnje.

"Nije ugrožena sigurnost na bilo koji način, ali se sin Nermina Aleševića osjetio ugroženim zato što ne poznaje tu osobu i zato što se raspitivalo za njegovog oca. Zato je došao prijaviti to policiji", kazao je Šiljdedić.

Prema njegovim riječima, policija će prema datom opisu pokušati pronaći osobu, raditi na terenu i biti prisutna u blizini kuće.

"Osoba je njemu izgledala opasno a i vozilo te osobe je novije proizvodnje. Zbog toga je osjetio opasnost", rekao je Ale Šiljdedić, zaključivši da slučaj neće biti kvalifikovan kao krivično djelo.

Visok i ćelav muškarac je, kako je Klix.ba ranije javio, dolazio ispred porodične kuće Nermina Aleševića i raspitivao se gdje se on nalazi. Navodno je došao automobilom BMW novije proizvodnje.

Podsjetimo, u ranijem razgovoru za Klix.ba Alešević je kazao kako novac koji je predao inspektoru Marku Pandži nije dobio nazad te da je u više navrata dao ukupno 7.000 KM, a kako bi se urgiralo kod tadašnje glavne tužiteljice Tužilaštva KS Dalide Burzić za pravosudni spor.