O spornom snimku
260

Nermin Alešević dao iskaz u Tužilaštvu BiH, za to vrijeme prijećeno njegovoj porodici

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Nermin Alešević, biznismen koji je snimio davanje novca inspektoru SIPA-e za posredovanje kod predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) Milana Tegeltije u pravosudnom sporu, dao je iskaz Tužilaštvu BiH.
Alešević nije želio govoriti o iskazu datom tužitelju Tužilaštva BiH, ali nam je kazao da je za to vrijeme, dok je on davao iskaz, zaprijećeno njegovoj porodici u Velikoj Kladuši.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

Tvrdi da će slučaj biti prijavljen Ministarstvu unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

Glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić je potvrdio za Klix.ba da sin Nermina Aleševića daje iskaz u prostorijama Policijske uprave Velika Kladuša.

Visok i ćelav muškarac je, kako saznaje Klix.ba, dolazio na vrata porodične kuće Nermina Aleševića i raspitivao se gdje se on nalazi. Navodno je došao automobilom BMW.

Podsjetimo, u ranijem razgovoru za Klix.ba Alešević je kazao kako novac koji je predao inspektoru Marku Pandži nije dobio nazad te da je u više navrata dao ukupno 7.000 KM, a kako bi se urgiralo kod tadašnje glavne tužiteljice Tužilaštva KS Dalide Burzić.