Zakasnio najaviti
5

Policija u Bihaću zabranila cazinskom privatniku blokadu migrantskog centra

Piše: M. D.
Prva policijska uprava Bihać zabranila je za sutra najavljeno javno okupljanje i blokadu objekta "Bira" u Bihaću. Blokadu objekta gdje borave migranti najavio je cazinski privatnik Amir Murić.

Zabrana je uslijedila zato što Murić nije pravovremeno policiji najavio ovo javno okupljanje i zbog toga što postoji stvarna opasnost da bi ovim okupljanjem moglo da dođe do ugrožavanja ljudi i imovine ili narušavanja javnog reda i mira u većem obimu.

Vlasnik firme "Ald-Murić" je javno okupljanje pred "Birom" policiji službeno najavio dva dana prije održavanja, što nije u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju.

"Poštovat ću rješenje Policijske uprave BIhać i nastavit ću svoju pravnu bitku", izjavio je za Klix.ba Amir Murić.

Kao što smo već objavili Murić je najavio da će u srijedu, 24. aprila, blokirati sve ulaze u "Biru" gdje se trenutno nalazi prihvatni migrantski centar.

Murićeva kompanija je vršila demontažu mašina u objektu “Bire” u Bihaću, a zbog neplaćanja radova postoji sudski spor i pravosnažno rješenje Općinskog suda u Bihaću o zabrani raspolaganja nekretninama i pokretninama "Bire" do iznosa od 475.000 KM.