Mašine i pijesak
33

Cazinski privatnik najavio blokadu svih ulaza u migrantski centar "Bira"

Piše: M. D.
Amir Murić iz Cazina, vlasnik firme Ald-Murić, najavio je da će u srijedu, 24. aprila, blokirati sve ulaze u "Biru" gdje se trenutno nalazi prihvatni migrantski centar.

Murićeva kompanija je vršila demontažu mašina u objektu "Bire" u Bihaću, a zbog neplaćanja radova postoji sudski spor i pravosnažno rješenje Općinskog suda u Bihaću o zabrani raspolaganja nekretninama i pokretninama "Bire" do iznosa od 475.000 KM.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

On je najavio nadležnim institucijama da će u srijedu, 24. aprila, blokirati sve ulaze u "Biru" kako bi zaštitio svoju imovinu. Murić će, kako je za izjavio za Klix.ba, na ulaze u prostor bivše fabrike dovesti mašine i velike količine pijeska te blokirati kompletan prostor.

"O svojoj namjeri obavijestio sam Vladu Unsko-sanskog kantona (USK), Ministarstvo unutrašnjih poslova (USK), Detašman FUP-a u Bihaću i IOM jer su u jednom dijelu nekretnina koje su predmet sudskog rješenja o zabrani otuđenja, skrivanja ili opterećenja smješteni migranti, a svi vitalni objekti od trafostanice, ulaza i portirnice i nova hala su predmet sudskog osiguranja", rekao je Murić.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

On je kazao da ima pouzdane informacije da se iz "Bire" iznosi sirovina koja je također predmet osiguranja i da se ruše pomoćni objekti.

"Boravkom migranata se uništava i umanjuje vrijednost osigurane imovine", zaključio je Murić.