BiH
441

Policija spriječila tradicionalno slavlje u Zenici

Klix.ba
Tradicionalna proslava pobjede fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici večeras je prekinuta intervencijom policijskih službenika.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Jedan od navijača koji se nalazio na raskrsnici kod Robne kuće Bosanka čekao je da navijanje počne, da auta prodefiluju gradom, kao i obično, no ništa od toga se nije desilo jer je policija odlučila da sve to spriječi.

"Slavlje, ako se to uopće tako može nazvati tako, trajalo je jedva nekih 20 minuta, odnosno, do dolaska policije koja je sve pokvarila. Grupa od oko 40-tak navijača stajala je kod raskrsnice i čekala defile automobila ulicama Zenice, ali policija to ništa nije dozvolila i blokirala je sav prilaz centru grada", kazao je jedan od navijača naše reprezentacije.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Kako je dodao, pored zabrane kretanja, policija je privela neke navijače koji su tu bili samo kako bi proslavili pobjedu svoje reprezentacije.

"Slikao sam atmosferu i u tom istom trenutku su privodili jednog u kombi. Nakon toga prišao mi je policajac i tražio da mu dam aparat, ali sam mu pokazao da nisam slikao privođenje. Ono što sam siguran da sam vidio je da momak bez ikakvog razloga završio je marici", dodao je navijač.

Više informacija o ovom događaju bit će poznato ujutro.