Stanislav Čađo
0

"Policija RS najbolje organizovana u regiji"

SRNA
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske (RS) Stanislav Čađo rekao je da je policija i MUP Republike Srpske najbolje organizovana bezbjednosna agencija u BiH i regiji, koja postiže dobre rezultate i zna svoje mjesto u društvu.

Čađo je povodom obilježavanja 4. aprila - Dana policije RS naglasio da policija i MUP RS obilježavaju ovaj značajan datum u punom kapacitetu poslova, zadataka i nadležnosti.

"U 17 godina svog postojanja, policija RS prešla je dug i trnovit put, ali je iz godine u godinu znala prepoznati ono što treba ispraviti i bilježila konstantan rast i napredak u zaštiti interesa i bezbjednosti građana i institucija, istakao je Čađo danas u Banjaluci na svečanosti obilježavanja Dana policije RS.

Direktor Policije RS Uroš Pena rekao je da su organizacione sposobnosti policije RS dobro postavljene i kadrovski ojačane i izrazio nadu da će uskoro biti i tehnički bolje opremljeni kako bi što bolje služili građanima.

Služenjem parastosa poginulim pripadnicima MUP-a RS, predavanjem raporta pripadnika MUP-a predsjedniku RS Rajku Kuzmanoviću, te polaganjem vijenaca na spomen-ploču i minutom šutnje danas je u Banjaluci obilježljen Dan policije RS.