BiH
234

Policija pojačano "pokriva" sarajevske raskrsnice, sankcionišu i pješake

Piše: N. J.
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Sarajevska policija ovih je dana pojačano prisutna na sarajevskim raskrsnicama kako bi se povećala sigurnost učesnika u saobraćaju.

Javnost je posebno uznemirena zbog činjenice da su se u samo nekoliko dana na raskrsnici kod Socijalnog u Sarajevu desile dvije saobraćajne nesreće u kojim je jedna osoba izgubila život, a druge dvije teže i lakše povrijeđene.

No, glasnogovornik sarajevske policije Irfan Nefić za Klix.ba ističe da je policija i ranije bila prisutna na raskrsnicama, naročito u tzv. špicama, posebno kako bi se pospješila sigurnost učenika, odnosno djece u saobraćaju.

"Sada su policijske patrole pojačano prisutne na više raskrsnica u Sarajevu. Mi smo i prije ukazivali na ponašanje pješaka u saobraćaju, koji prelaze na crveno, ili na mjestima gdje nije obilježen pješački prijelaz. Djelujemo preventivno i sankcionišemo i pješake koji ne poštuju propise", rekao je Nefić za naš portal.

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Nermin Pećanac u razgovoru za Klix.ba jučer je najavio kako će policija uvesti videonadzor na frekvetnim saobraćajnicama u Sarajevu, kako bi se povećala sigurnost učesnika u saobraćaju.

No, za to su potrebni novac i vrijeme, pa će, očito, policijske patrole u narednim danima biti zadužene za pokrivanje gradskih raskrsnica.