{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Policija negira navode o napadu na forumašicu

S
15.7.2009. u 20:50
0
26
Policija negira navode o napadu na forumašicu
0
Policija negira navode o napadu na forumašicu
Foto: Sarajevo-x.com
Nakon što je na forumu Sarajevo-x.com pokrenuta tema pod naslovom „Šta se u BiH dešava kada kriminalcu kažeš da je kriminalac“ u kojoj osoba koja je postavila temu navodi da su policijski službenici Kantona Sarajevo prilikom intervencije prekoračili svoja ovlaštenja i nanijeli joj teške tjelesne povrede, u našu redakciju stiglo je reagovanje iz Ureda komesara policije KS.
U reagovanju se navodi da policajci nisu primijenili silu, što se može potkrijepiti zvaničnim medicinskim izvještajem.

'S obzirom na ozbiljnost iznesenih optužbi i s ciljem potpunog informisanja javnosti, želimo potvrditi da je, dana 14.07.2009.godine Policijska stanica Vogošca obavještena da je u prostorijama firme Murai Komerc došlo do narušavanja javnog reda i mira, i da je, shodno propisanim procedurama, na lice mjesta upućena policijska patrola.

Na licu mjesta je zatečeno više osoba i policajci su identifikovali vinovnika narušavanja javnog reda i mira. Zbog činjenice da je fizički napala i povrijedila uposlenicu navedene firme, ova osoba će biti prekršajno tretirana u skladu sa zakonom. Na mjestu događaja je, sve vrijeme, bilo prisutno više svjedoka u čijem prisustvu je ova osoba vrijeđala policajce i prijetila im. Policajci nisu primjenili silu', stoji u saopćenju iz Ureda komesara.

Dalje stoji da se osoba koja će biti prekršajno tretirana, naknadno obratila ljekaru žaleći se na povrede koje je, navodno, zadobila od strane policijskih službenika. Izdat joj je ljekarski nalaz u kojem se ne pominju bilo kakve teške tjelesne povrede.

Ova osoba se dana 15.07.2009. godine obratila u PS Vogošca i na način kako to predviđa procedura, podnijela zvaničnu prijavu protiv policajaca koji su u odnosu na nju, navodno, prekoračili svoja ovlaštenja. Prijava je već proslijeđena Jedinici za profesionalne standarde i po njoj će se postupiti na način kako to propisuju utvrđene procedure, a podnositeljica prijave će o rezultatu unutrašnje istrage biti pismeno obavještena u zakonskom roku, navedeno je.

Forumašica pod šifrom 'Kihotica' na forumu je, između ostalog, navela da su policajci nasrnuli na nju, oborili je i vukli po podu kada je otišla do vlasnika jedne građevinske firme da razgovara s njim.

Neslužbeno saznajemo da je navedena osoba tog dana udarila radnicu te građevinske firme u glavu, te da je pred više od deset svjedoka prijetila policajcima da će se sama sebe povrijediti i tako ih koštati posla.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: