Stanislav Čađo
0

"Policija neće dozvoliti uticaj medija na istragu"

SRNA
Stanislav Čađo
Stanislav Čađo
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo rekao je da će policija Srpske na najkvalitetniji mogući način i bez bilo čijeg uticaja, pa i medija, voditi istragu u slučaju ubistva Branislava Garića, koje se dogodilo u nedjelju, 26. aprila, u Doboju.

"Policija Srpske do sada je pokazala da je veoma nepristrasna, profesionalna i odgovorna struktura i taj posao će obaviti na najkvaltietniji mogući način, na koji niko neće moći da vrši bilo kakvu vrstu uticaja, a moram reći i mediji", izjavio je Čađo novinarima u Banjaluci.

On je poručio da ima puno povjerenje u policiju Srpske i njenu profesionalnost i izrazio uvjerenje da će na najbolji i najkvalitetniji način i ovaj slučaj, kao i sve ostale, privesti epilogu.

"Kao što je poznato ovaj predmet vodi tužilaštvo i policija ima velik stepen ograničenja što se tiče saopštavanja infomacija o toku istrage i o drugim detaljima", rekao je Čađo, odgovarajući na pitanje o novim detaljima koje je pokazala istraga.

On je izrazio žaljenje što je došlo do ovakve situacije, te dodao da uvijek postoji način da se nađe rješenje za sva dešavanja.

Branislav Garić ubijen je 26. aprila oko 13.00 časova pucnjem iz vatrenog oružja, u prostorijama Opštinskog odbora SDS-a u Doboju, a ubistvo je, iz još neutvrđenih razloga, izvršio direktor građevinske firme "Građ-promet" iz Doboja Rajko Savić.

Garić je obavljao funkciju potpredsjednika Skupštine opštine Doboj, potpredsjednika Srpske demokratske stranke RS, a bio je i direktor Zemljoradničke zadruge "Bosnakop" i načelnik opštinskog Odjeljenja za urbanizam.