{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Policija Livanjskog kantona tužila kantonalnu vladu

S
8.3.2012. u 10:01
0
3
Policija Livanjskog kantona tužila kantonalnu vladu
0
Policija Livanjskog kantona tužila kantonalnu vladu
Foto: www.Livno-online.com
Zbog neisplaćivanja naknada za noćni rad i naknada za dane vjerskih i državnih praznika u skladu sa zakonom i kolektivnim ugovorom, policijski službenici MUP-a Livanjskog kantona podnijeli su oko stotinu tužbi protiv kantonalne Vlade, potvrdio je predsjednik Sindikata radnika MUP-a Tino Krivić.
Krivić je lokalnim medijima rekao da je Opštinski sud u Livnu donio prvostepene presude po tužbenim zahtjevima u korist policajaca, ali je tužena strana, koju zastupa kantonalni javni pravobranilac, uložila žalbe Kantonalnom sudu.

Vrijednost pojedinačnih tužbenih zahtjeva kreće se od 4.000 do 6.500 maraka, a ovim iznosima treba dodati i kamate, sudske troškove i naknade advokata koji zastupa policijske službenike, tako da bi isplata ovih potraživanja mogla biti značajno opterećenje za kantonalni budžet.

Zbog neformiranja nove kantonalne Vlade, neusvajanja budžeta i nepoštivanja kolektivnog ugovora, policijski službenici MUP-a Livanjskog kantona 24. februara stupili su u generalni štrajk, a nakon ostavke premijera Nediljka Rimca i dvojice resornih ministara, ovaj kanton od 2. marta ostao je i bez Vlade u tehničkom mandatu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: