{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Policajci u Livanjskom kantonu i dalje u štrajku

S
SRNA
7.3.2012. u 09:45
0
0
Policajci u Livanjskom kantonu i dalje u štrajku
0
Policajci u Livanjskom kantonu i dalje u štrajku
Policijski službenici MUP-a Livanjskog kantona i dalje su u štrajku, a odluka o prekidu, "zamrzavanju" ili nastavku štrajka biće donesena do kraja ove sedmice, izjavio je predsjednik Sindikata radnika MUP-a ovog kantona Tino Krivić.
Krivić je potvrdio da je za donošenje odluke o prekidu ili "zamrzavanju" štrajka, prema zakonu i pravilniku o štrajku, Sindikat obavezan da o tome provede anketu među članovima u svim opštinskim podružnicama.

Ukoliko se većina članova izjasni za prekid štrajka, kaže Krivić, rukovodstvo Sindikata i Štrajkački odbor prethodno će razgovarati sa političkim strankama koje imaju svoje poslanike u kantonalnoj Skupštini kako bi se dogovorili uslovi pod kojim će štrajk biti prekinut ili "zamrznut".

Policijski službenici MUP-a Livanjskog kantona stupili su u generalni štrajk 24. februara zbog neformiranja nove vlade, neusvajanja budžeta i nepoštivanja kolektivnog ugovora kojim su regulisana njihova materijalna prava.

Kantonalna Skupština je 2. marta na vanrednoj sjednici usvojila odluku o privremenom finansiranju budžetskih korisnika za prvo tromjesečje, a prosvjetni radnici i policijski službenici juče su primili plate za januar.

Nakon usvajanja ove odluke i dogovora sa dva HDZ-a, Sindikat obrazovanja osnovnog obrazovanja "zamrznuo" je štrajk do ispunjenja i druga dva zahtjeva prosvjetara, a učenici su se nakon mjesec dana prinudnog odmora juče ponovo vratili u školske klupe.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: