Pričalo se po pritvoru
54

Policija je za planirano ubistvo tužioca saznala od zatvorenika, razlog je Sky aplikacija

N. V.
Foto: Ministarstvo pravde BiH
Foto: Ministarstvo pravde BiH
Glavni državni tužilac Milanko Kajganić je komentarišući najnoviju policijsku akciju u zatvoru u Vojkovićima, otkrio da su za planirano ubistvo tužioca Dubravka Čampare saznali od zatvorenika te da je razlog Sky aplikacija.
"Komentarisalo se po pritvoru, nije povezano za bilo koju ličnost, niti predmet. Znamo da su komentarisali osumnjičeni iz takozvanog Sky predmeta i to se sada provjerava", rekao je Kajganić.

Ranije je direktor Policije RS-a Siniša Kostrešević potvrdio da neidentifikovana grupa pritvorenika, povezana sa Sky aplikacijom, radi na organizaciji ubistva Dubravka Čampare i jednog policijskog načelnika iz Banje Luke.

Kajganić kaže da nastavljaju provjeravati ove navode, a neki od tužioca dobili su dodatno obezbjeđenje.

U okviru ovih provjera pretreseno je šest lokacija na Sokocu i u Han Pijesku. Kajganić navodi da je tom prilikom na Sokocu pronađena snajperska i automatska puška, ali kaže da se u ovom trenutku ne može reći za šta su bile namijenjene, odnosno da li su ostale iz proteklog rata ili je u pitanju nešto drugo.

Osim toga, pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) BiH jučer su, po naredbi Suda i Tužilaštva BiH, pretresli nekoliko ćelija u državnom zatvoru u Vojkovićima. Direktor policije RS-a Kostrešević izdao je naredbu svim policijskim upravama da podignu mjere bezbjednosti zbog saznanja da su planirana dva ubistva.