|

Policija ispitala prve svjedoke o zlostavljanju djevojčica u Čitluku

Policija ispitala prve svjedoke o zlostavljanju djevojčica u Čitluku
22
Klix.ba
16.4.2019. u 20:52
55
komentara
22

dijeljenja
Policija ispitala prve svjedoke o zlostavljanju djevojčica u Čitluku Foto: R. D./Klix.ba
Pripadnici policije Hercegovačko-neretvanskog kantona započeli su istragu protiv svećenika fra Kornelija Kordića zbog navodnog seksualnog zlostavljanja nekadašnjih maloljetnih štićenica Porodičnog centra Sveti Ivan Pavao II. nedaleko od Čitluka, potvrđeno je iz MUP-a HNK.
Kako je potvrdila policija, ispitani su prvi svjedoci po prijavi koju je uputila Franjevačka provincija u Mostaru.

Inspektori su u Centru Ivan Pavao II. razgovarali s nekoliko osoba te se istraga nastavlja, nakon što je portal Novosti objavio svjedočenje neimenovanih djevojaka koje tvrde da su u periodu od 2000. do 2014. godine bile žrtve danas 83-godišnjeg fra Kordića, prenosi Hina.

U međuvremenu je sedam djevojaka, bivših štićenica istoga doma, javno stalo u njegovu obranu tvrdeći da se protiv njega iznose "besramne optužbe".

Ovaj franjevac i dugogodišnji svećenik u Čitluku odbacio je, u intervjuu koji je u utorak objavljen u Mostaru, sve optužbe, tvrdeći da nikada nije dirao djevojčice po intimnim dijelovima tijela. Rekao je da podržava istragu koja je pokrenuta, ustvrdivši da nema što skrivati.

Prema njegovim riječima, kroz centar, koji je utemeljen u ratu 1994. godine, prošlo je više od 500 nezbrinute djece o kojima se skrbilo uz pomoć donatora.
Prijavi grešku


Komentari (55)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...