Akcija "Hirurg"
212

Policija i OSA pretresaju Opću bolnicu u Sarajevu zbog sumnje u korupciju

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Pripadnici sarajevske policije i Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH jutros su započeli s pretresom Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš". Prve nezvanične informacije o tome da su uhapšena tri ljekara i medicinska sestra pokazale su se netačnim.

"Po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo pripadnici MUP-a KS su uz asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije BiH rano jutros započeli akciju kodnog naziva 'Hirurg' zbog krivičnih djela zloupotreba položaja ili ovlasti i primanja dara ili drugog oblika koristi", potvrdila nam je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba

Više informacija nije mogla otkriti ističući da će detalji akcije biti poznati u toku dana.

Akcija kodnog naziva "Hirurg" provodi se u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš", a odnosi se navodno na tri ljekara i medicinska sestra.

Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba

Prve nezvanične informacije da je jedan od uhapšenih zbog krivičnog djela primanja mita specijalista Dragiša Đogović pokazale su se netačnim. Informativni portal Klix.ba kontaktirao je Đogovića koji nam je rekao da pripadnici sigurnosnih agencija sprovode određene radnje u Općoj bolnici u Sarajevu, ali da on nije uhapšen.