{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Policija i građani dobro sarađivali u protekle četiri godine

S
19.1.2012. u 12:41
0
7
Policija i građani dobro sarađivali u protekle četiri godine
0
U Sarajevu se održava završna konferencija o projektu Rad policije u zajednici - saradnja između BiH i Švicarske. Konferenciji prisustvuju predstavnici policijskih agencija iz čitave BiH.
Projekt je provođen od 2007. do 2011. godine pod pokroviteljstvom Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), a direktor projekta Peter Schorer i švicarski ambasador u BiH Andre Schaller na konferenciji su istakli zadovoljstvo urađenim te su najavili kako će Švicarska nastaviti pomagati ovaj projekt.

Ambasador Schaller je istakao kako je Švicarska u ovaj projekt uložila 3,1 milion eura te da se njegovo provođenje dobro uklopilo u ostale projekte u BiH koje je pomagala ta zemlja.

Švicarska je, kako je kazao, u proteklih 20 godina uložila oko 40 miliona eura pomažući različite projekte u našoj zemlji.

Naglašeno je kako je u okviru ovog projekta provedena, između ostalog, preventivna kampanja u više od 60 škola, a opremljene su i prijemne sale u 25 policijskih stanica u našoj zemlji, što je dakako bitno za jačanje saradnje policije i građana.

Zadovoljstvo projektom i saradnjom policije s građanima istakli su i ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Muhamed Budimlić te glasnogovornik policije Distrikta Brčko BiH Halid Emkić.

Budimlić je kazao kako ovu saradnju treba još pospješiti donošenjem novog zakona o unutrašnjim poslovima, dok je Emkić istakao kako je kriminalitet u Distriktu u prošloj godini smanjen za oko 20 posto, u čemu je svakako igrala ulogu i saradnja policije i građana.

Konferenciji prisustvuju i predstavnici policije iz Unsko-sanskog kantona, Banje Luke, Prijedora, Zenice i Mostara.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: