{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Policija garantuje sigurnost zaposlenima u institucijama BiH

S
18.6.2013. u 18:09
3
22
Policija garantuje sigurnost zaposlenima u institucijama BiH
3
Policija garantuje sigurnost zaposlenima u institucijama BiH
Direkcija za koordinaciju policijskih tijela u BiH dostavila je dopis predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Vjekoslavu Bevandi u kojem se daje puna garancija članovima Vijeća ministara, poslanicima i delegatima Parlamentarne skupštine BiH i zaposlenima u institucijama BiH za sigurno i neometano obavljanje poslova u zgradama institucija BiH u Sarajevu.
Dopis je dostavljen jučer, a Direkcija za koordinaciju policijskih tijela ranije je dostavila i informaciju o preduzetim mjerama i aktivnostima u vezi sa održanim protestima ispred objekata institucija BiH od 5. do 7. juna.

Bevanda je oba dopisa proslijedio članovima Vijeća ministara BiH i Kolegijumu oba doma Parlamentarne skupštine BiH radi intenziviranja komunikacije i stvaranja preduslova za nesmetan rad Parlamenta BiH i Vijeća ministara.

"U svakodnevnim intenzivnim komunikacijama sa svim članovima Vijeća ministara BiH, kao i predstavnicima Kolegijuma oba doma Parlamentarne skupštine BiH, predsjedavajući Vijeća ministara preduzima sve potrebne mjere kako bi se obezbijedio kvalitetan kvorum za rad i odlučivanje i stvorile pretpostavke za konsultacije o sazivanju sjednica Vijeća ministara BiH", saopšteno je iz kabineta predsjedavajućeg Vijeća ministara.

Radi stvaranja preduslova za nesmetan rad institucija BiH, u skladu sa zakonskim odredbama koje regulišu prava i obaveze policijskih i bezbjednosnih agencija u BiH, Bevanda je 6. juna uputio zahtjev policijskim i bezbjedonosnim agencijama za hitno postupanje u okviru nadležnosti, kako bi se omogućila sloboda kretanja i normalno funkcionisanje institucija BiH.

Nakon toga, 12. juna, Bevanda je uputio zahtjev direktoru Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Himzi Selimoviću i ministru sigurnosti BiH Fahrudinu Radončiću da mu u najkraćem roku dostave informaciju u vezi sa protestima i procjenu sigurnosne situacije u BiH po svim aspektima, dodaje se u saopštenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: