Ilegalna nabavka lijekova
0

Policija Brčko distrikta učestvuje u međunarodnoj operaciji "PANGEA – V“

FENA
Nakon izvršenih priprema Policija Brčko distrikta i ove godine učestvovat će u međunarodnoj operaciji "PANGEA – V” usmjerenoj na suzbijanje ilegalne internetske nabavke lijekova, među kojima su neodobreni i krivotvoreni proizvodi namijenjeni stanovništvu.

"Operacija 'PANGEA – V' će se provoditi u vremenu, od 25. septembra do 2. oktobra ove godine, u 83 zemlje članice Interpola, što ukuljučuje i prostor cijele Bosne i Hercegovine,“ saopćeno je iz brčanske Policije

"Uz koordinaciju NCB Interpol Sarajevo i uz razmjenu informacija sa Upravom za indirektno oporezivanje i Agencijom za lijekove i medicinska sredstva BiH, kao i sa domaćim i međunarodnim policijskim agencijama, Policija Brčko distrikta je poduzela sve aktivnosti na provođenju ove operacije i na prostoru Brčko distrikta“, stoji u saopćenju.

Pored operativno-taktičkih i tehničkih radnji koje će poduzimati policijski službenici u ovoj operaciji, aktivnosti policije, u narednom periodu bit će usmjerene i na podizanje svijesti građana o štetnosti kupovine i korištenja lažnih lijekova.

Iz brčanske Policije su pozvali građane da kupuju lijekove od ovlaštenih tvrtki i prodavača, te da, ukoliko su kupovinom lijekova bili prevareni ili posjeduju bilo kakva saznanja o lažnim lijekovima o tome obavijeste Policiju Brčko distrikta na telefonski broj 122 ili 049/233-200.