{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Policajci u uniformama i civilnim odijelima osiguravaju biračka mjesta

F
12.10.2014. u 10:15
2
4
Policajci u uniformama i civilnim odijelima osiguravaju biračka mjesta
2
Policajci u uniformama i civilnim odijelima osiguravaju biračka mjesta
Foto: Klix.ba
Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo postupa po planu Akcije izbori 2014. godine. Angažiran je dovoljan broj policijskih službenika u uniformi i civilnim odijelima i oni će u skladu s Izbornim zakonom osiguravati biračka mjesta, kazao je Agenciji Fena glasnogovornik MUPKS-a Irfan Nefić.
Jutros sam obišao nekoliko biračkih mjesta, naši policijski službenici su na terenu, nema nikakvih problema do sada nisu zabilježeni, nadam se da će tako i ostati, kazao je Nefić.

Dodao je da "već od polovine septembra policijski službenici MUPKS-a osiguravaju mjesto za brojanje u Zetri, a, a urađene su pripreme i planovi po policijskim upravama u vezi s predizbornim, izbornim i postizbornim aktivnostima na području KS-a".

Naši policijski službenici izvršit će i nakon završetka glasanja pratnju izbornog materijala do sabirnog centra za glasanje, kazao je Nefić.

U stalnom zasjedanju je i štab Akcije izbori 2014. godine kojim predsjedava policijski komesar Vahid Ćosić, a imamo naše predstavnike i u štabu na federalnom i na državnom nivou. Razmjenjujemo informacije i svakako da ćemo postupati u skladu sa Zakonom o policijskim službenicima i Zakonom o unutrašnjim poslovima uz poštivanje Izbornog zakona BiH, naglasio je Nefić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: