{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pola miliona maraka Vlade FBiH stiglo na račun bolnice u Bihaću

F
3.8.2013. u 14:49
0
22
Pola miliona maraka Vlade FBiH stiglo na račun bolnice u Bihaću
0
Pola miliona maraka Vlade FBiH stiglo na račun bolnice u Bihaću
Na žiroračun Kantonalne bolnice "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću doznačeno je pola miliona maraka namijenjenih za obnovu zgrade, koja je pretrpjela ogromnu materijalnu štetu u požaru od 26. jula, saopćeno je danas iz Press službe Vlade Unsko-sanskog kantona (USK).
Riječ je o sredstvima, kako se navodi, koje je osigurala Vlada Federacije BiH (FBiH), kako je i obećao federalni premijer Nermin Nikšić, koji je sa resornim federalnim ministrima, bolnicu posjetio istog dana, po izbijanju požara.

"Vlada FBiH za sanaciju Kantonalne bolnice u Bihaću osigurala je 500.000 KM i reagirali smo na način da smo pozvali sva federalna ministarstva da se stave na raspolaganje i pomognu ovoj bolnici i USK-u", kazao je Nikšić u razgovoru s direktorom bolnice Hajrudinom Havićem i predstavnicima Vlade USK-a.

Do sad je za obnovu bolnice prikupljeno oko dva miliona maraka. Svakodnevno se javljaju institucije i pojedinci u namjeri da pomognu. Tako su premijeru USK-a Hamdiji Lipovači predstavnici kompanije "Dreger", koja je već sudjelovala u akcijama doniranja inkubatora za porodilišta u BiH, najavili da će za Kantonalnu bolnicu donirati inkubator i specijalni topli stol, navodi se u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: