Tužilaštvo BiH
185

Pokušao pregaziti službenike SIPA-e: Podignuta optužnica protiv Nedima Bukvića

M. G.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Nedima Bukvića rođenog 1986. godine u Doboju zbog napada na službenika SIPA-e.

Kako je navedeno u optužnici, optuženi se tereti da se, dana 21. decembra 2020. godine, na parking prostoru tržnog centra na području mjesta Kraševo-Jelah u općini Tešanj, upravljajući automobilom “Škoda”, oglušio na izdatu naredbe policijskih službenika SIPA-e.

"Oni su tu bili sa zadatkom lišenja slobode navedenog Nedima Bukvića, da bi optuženi potom napao službene osobe nasrnuvši na njih vozilom, te im je nanio fizičke povrede", navedeno je u optužnici.

Optuženi se tereti da je napao službena lica u institucijama Bosne i Hercegovine u vršenju poslova sigurnosti, otkrivanja ili lišenja slobode pokretača krivičnih djela.

"Pri čemu su službenim licima nanesene tjelesne povrede, te na taj način počinio krivično djelo-napad na službeno lice u vršenju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinilaca krivičnih djela. Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje", dodaju iz Tužilaštva BiH.